- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Concert extraordinar Tuluyhan Uğurlu la Ateneul Român
Pianistul turc, Tuluyhan Uğurlu, va susţine un concert extraordinar la Ateneul Român, pe data de 13 aprilie.
Tuluyhan Uğurlu s-a născut la Istanbul pe 15 noiembrie 1965. Talentul său a fost descoperit la vârsta de 4 ani și în același an a fost acceptat la secția de pian din cadrul Conservatorului Municipal Istanbul.
La vârsta de 7 ani a trecut cu succes „Examenul Copiilor Minune” și a câștigat dreptul de a a-și continua studiile superioare muzicale în străinătate. După studiile liceale și universitare și-a definitivat studiile în cadrul Academiei de Muzică din Viena.
În timpul studiilor de master de la Academie a luat cea mai serioasă hotărâre a carierei sale artistice, renunțând la clasici și interpretând numai propriile creații. În primele două albume, Go With God și Kutsal Kitaplardan Ayetler (Versete din Cărțile Sfinte), cuprinzând înregistrări din cadrul concertelor, s-a inspirat din Bach și s-a aplecat asupra temelor religioase.
În anul 1996 a devenit celebru datorită coloanei sonore a filmului İstanbul Kanatlarımın Altında (Istanbulul sub aripile mele).
Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Republicii Turcia a compus lucrarea Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri (Mustafa Kemal Atatürk și soldații soarelui), iar după marele cutremur a compus Şehrin Gözyaşları (Lacrimile orașului) pe care le-a inclus în albume.
În anul 2006 Uğurlu a semnat albumul Dünya Başkenti İstanbul (Istanbul, capitala lumii). În cadrul turneului de prezentare a albumului a concertat în peste 250 de locuri diferite. În anul 2009, la solicitarea Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie de la Mediterană – ASCAME, a semnat albumul intitulat Akdeniz (Marea Mediterană), în scopul sprijinirii culturii din zona Mării Mediterane.